Български лекар обяви кога ще е готова детката болница в София.Идеята детската болница

...
Български лекар обяви кога ще е готова детката болница в София.Идеята детската болница
Коментари Харесай

Лекар: Детската болница в София ще бъде изградена до 5-6 години

Български доктор обяви кога ще е готова детката болница в София.

Идеята детската болница да е част от държавна е добра, тъй като тя слага един главен проблем – комплексността на детското обслужване. Всички сме единомислещи, че би трябвало да има напълно нова детска болница. Вариантът да бъде в карето в на Правителствена болница е добър. Това съобщи доктор Благомир Здравков в студиото на утринния блок на NOVA.

По думите му е проблем, че нуждата на болничното заведение не е била заявена от предходни управления: „ Нашата образна диагностика е от първо равнище. Налага се децата да бъдат трансферирани в разнообразни лечебни заведения “.

Според него би трябвало да се стъпи на добър разбор за настоящите потребности и материалната обезпеченост. Основен въпрос е дали държавна болница може да поеме потребностите на педиатрията: „ Това осмисля в най-голяма степен нуждата “.

Идеята за вливане на сдружения е, с цел да реши казуса с комплексността: „ Важно е да не се случи по този начин, че родителите и децата да не знаят къде да отидат “.

Той заяви, че обозримият период за създаване на детска болница е 5-6 години. Освен построяването на детска болница съгласно доктор Здравков е значима цялостната политика по детско опазване на здравето, тъй като „ то в този момент е избутано в ъгъла “, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР